Carta oberta a Miki Roqué / Carta abierta a Miki Roqué


Era un dia de març del 2011. El meu germà va entrar a l'habitació de l'hospital amb un diari a la mà. La noticia parlava de tu: t'havien detectat la mateixa malaltia, al mateix lloc del cos, al mateix moment... Tu el futbol, jo el tennis que mai vaig poder consagrar. En aquell instant vaig voler parlar-te. Transmetre't la mateixa fe que jo tenia amb el meu propi procés. L'esport ens ensenya que si la ment ho demana, cap pilota és impossible. I vaig plorar. T'hagués volgut evitar el que jo estava vivint...

Van passar els mesos i va aparèixer un àngel a la teva i meva vida: la Lidia Guevara. En ella es reuneixen valors que fan que aquest món tingui pols. I ens va connectar. Res no és casual, oi?

Cada vegada que vaig saber de tu intentava regalar-te energia, dolçor. Una mà. Els dos anàvem coixos però caminàvem cap a les coses que volíem viure. Estàvem compromesos amb el procés que implica una malaltia. Transformar i comprendre, per ser millors.

Aquesta darrera setmana els nostres camins es van tornar a tocar. El destí ha volgut “empatitzar-nos” de nou, sota un mateix sostre: un commovedor hospital, diferents localitzacions. Temien pel meu os: el mateix que ens va fer saber un de l'altre. Però el desenllaç ha estat tan i tan desagraït! El dia que em van donar l'alta rebia una noticia que m'ha ferit per sempre el cor.

Més enllà de la malaltia hi ha quelcom que tu i jo compartíem. Els dos sabíem que la vida es guanya a cada segon, tot i les circumstàncies. Que som jugadors dels nostres propis somnis. Vam llençar la pilota a l'aire com quan llences una moneda i condenses els punys creient que la cara o creu respondrà als teus desitjos.

Ara, quan intento comprendre el desenllaç cruel de la vida me n'adono que tan sols ha marxat una part de tu. Hi ha un altre que resideix en cada una de les persones que t'hem sentit. Què senzill era llegir-ho en els ulls dels que t'estimen mentre et dèiem "fins aviat"...!

"Quan tothom fa el que ha de fer, l'energia flueix". El teu missatge d'esperança, de lluita, d'ulls desperts, forma part d'aquest món per sempre. No ho dubtis. Ens guardem la victòria de la teva actitud i constància, la que es guanya suant la samarreta de la vida.

Tot i el dolor el cel està a dos passes Miki. Entre tu i nosaltres hi ha un sol pètal de rosa: l'amor que segueixes inspirant-nos.
Era un día de marzo de 2011. Mi hermano entró a la habitación del hospital con un periódico en la mano. La noticia hablaba de ti: te habían detectado la misma enfermedad, en un mismo lugar del cuerpo,  en el mismo momento... Tú el futbol, yo el tenis que nunca pude consagrar. En ese instante quise hablarte. Transmitirte la misma fe que yo tenia con mi propio proceso. El deporte nos enseña que si la mente lo pide no hay pelota imposible. Y lloré. Te hubiera querido evitar lo que yo estaba viviendo.

Pasaron los meses y apareció un ángel: la Lidia Guevara. Los dos sabíamos que ella reúne valores que son pulso en este mundo. Y nos conectó. Nada es casual, ¿verdad?

Cada vez que supe de ti intentaba regalarte energía, dulzura. Una mano. Los dos cojos pero caminando hacia las cosas que queríamos vivir. Estábamos comprometidos con el proceso que implica una enfermedad. Transformar y entender, para ser mejores.

Esa última semana nuestros caminos se volvieron a tocar. El destino quiso “empatizarnos” bajo un mismo techo: un conmovedor hospital, diferentes localizaciones. Temían por mi hueso: el mismo que nos hizo saber uno del otro. ¡Pero el desenlace ha sido tan y tan desagradecido! El día que me  dieron el alta recibía una noticia que me ha herido para siempre el corazón.

Más allá de la enfermedad hay una forma que tú y yo compartíamos. Los dos apostamos por la vida que se gana a cada segundo a pesar de las  circunstancias. Que somos jugadores de nuestros propios sueños. Lanzamos la pelota al aire como cuando lanzas una moneda y aprietas los puños creyendo que la cara o la cruz responderá a tus deseos.

Ahora cuando intento comprender el desenlace cruel de la vida me doy cuenta que solo ha marchado una parte de ti. Hay otra que reside en cada una de les personas que te sentimos. ¡Qué sencillo era leerlo en los ojos de los que te adoran mientras te decíamos "hasta ahora"...!

"Cuando cada uno hace lo que tiene que hacer, la energía fluye". Tu mensaje de esperanza, de lucha, de ojos despiertos, forma parte de este mundo para siempre. No lo dudes. Nos guardamos la victoria de tu actitud y constancia, la que se gana sudando la camiseta de la vida.

A pesar del dolor, el cielo está a dos pasos Miki. Entre tu y nosotros hay un solo pétalo de rosa: el amor que sigues inspirando.