Biografia


Nina da Lua
Vaig néixer una nit d'estiu d'estiu de 1979 a Barcelona i des de ben petita m'ha agradat jugar amb les paraules. Amb elles he trobat un bosc molt ample on fer volar sensacions lliurement per mitjà de contes i versos. Però també, gràcies a elles, he navegat per l'aire màgic de la ràdio o m'he endinsat en altres disciplines artístiques com ara la música, la fotografia o la pintura.

Amb tot... ¿et dic un secret? El silenci és el camí que sempre, sigui on sigui, em guia fins a "casa" i m'ajuda a contactar amb les estrelles i amb tot allò que no es veu, però se sent. Per això les meves fonts d'inspiració preferides són les que arriben sense trucar a la porta o es desxifren amb la carícia del vent!


Nací una noche de verano de 1979 en Barcelona y desde muy pequeña me ha gustado jugar con las palabras. Con ellas he encontrado un bosque donde hacer volar sensaciones libremente a través de cuentos y versos. Pero también, gracias a las palabras, he navegado por el aire mágico de la radio o me he adentrado en otras disciplinas artísticas como la música, la fotografía o la pintura.

Con todo... ¿sabes un secreto? El silencio es el camino que siempre, esté donde esté, me guía hasta <<casa>> y me ayuda a contactar con las estrellas y con todo lo que no se ve, pero se siente. Por eso mis fuentes de inspiración favoritas son las que llegan sin llamar a la puerta o se descifran a través de la caricia del viento.


Obres / Obras:

Hoy es primavera, documental con Álvaro Sanz y libro editado por Stendhal Books (primavera 2017)
Silencia , àlbum il·lustrat - album ilustrado con Gemma Capdevila.
I et despertes / Y despiertas , àlbum il·lustrat - álbum ilustrado con Joana Samtamans
El Bes a KlimtTreballs com a creadora i rapsoda / trabajos como creadora y rapsoda:


He participat com a rapsoda (amb poesia i guions propis) en els concerts de Joan Isaac (gira 2004-2005 i  Cicle de Biblioteques  2004), Xavier Baró (Sant Jordi, plaça Catalunya 2005), The Linn Youki Project (MACBA, festival Hipersons’05), El Chico con la Espina en el Costado i Abús (El Llantiol, gener  2006), Llibert Fortuny (Jamboree, novembre 2006), Albert Jordà (gira 2009), Oriol Ginestà (gira 2010), Cece Giannotti (Escape, 2012), Helena Miquel (El Bes a Klimt, 2013), Ravi Ramoneda (2014-2015). He col·laborat com a rapsoda i cantant en els discos: ’De profundis’ de Joan Isaac, ’3’ de The Linn Youki Project, ’Núvols de plata’ de Xavi Lloses, ’Flors de joglaria’ de Xavier Baró, ’Mal Temps sobre la Mar’ d’Albert Jordà i "Miralluny" d'Oriol Ginestà.

He realitzat el guió i ha actuat com a rapsode (amb poesia pròpia) en les produccions de Ribermúsica: ’Des del miratge’ - Museu Agbar (2006), ’Mozart: Divertiments per a instruments de vent’ - Auditori Caja Madrid i cicle “A l’estiu, música en viu” de l’Ajuntament de Piera (2006), ‘Halawa, dolcesa blava’ (pintures de David Hockney) a la Galeria Eude de Barcelona (2006) i al poema escènic ‘La Ciència de la Fuga’ - Una proposta disrubtiva a partir de l’Art de la Fuga de J. S. Bach a Santa Maria dins del Festival de Tardor Ribermúsica ‘07, al costat de l’actor Lluís Soler, el saxofonista Llibert Fortuny, el baixista Gary Willis, el pianista Joan Díaz, la trompetista Mireia Farrés i altres. 

He col·laborat en el projecte "365d365e" de l'Oriol Rodríguez i el Carles Rodríguez entrevistant a Helena Miquel i a Jaume Cabré. També vaig crear poemes inèdits exposició "Encís"del fotògraf Kumi (2007), el guió de les entrevistes del documental "Per al meu amic Serrat"(2006). 1er premi en el XV certamen "Ramón Vidal" pel conte “Més enllà del nom de les coses” (2010) 
(enllaç AQUÍ)

He colaborado en el proyecto 365d365e de Oriol Rodríguez i Carlos Rodríguez entrevistando a Helena Miquel y Jaume Cabré. También creé poemas inéditos para la exposición "Encís" del fotógrafo Kumi (2007) y el guión de las entrevistas del documental "Per al meu amic Serrat"(2006).
1er premio en el XV certamen Ramón Vidal por el cuento “Més Enya del nom de les coses” (2010) (enlace AQUÍ)

He actuado como rapsoda (con poesía y guiones propios) en los conciertos de Joan Isaac (gira 2004-2005 y Ciclo de Bibliotecas  2004), Xavier Baró (Sant Jordi, plaça Catalunya 2005), The Linn Youki Project (MACBA, festival Hipersons’05), El Chico con la Espina en el Costado y Abús (El Llantiol, gener  2006), Llibert Fortuny (Jamboree, novembre 2006), Albert Jordà (gira 2009), Oriol Ginestà (gira 2010), Cece Giannotti (Escape, 2012), Helena Miquel (El Bes a Klimt, 2013), Ravi Ramoneda (2014-2015). He colaborado como rapsoda y cantante en los discos: ’De profundis’ de Joan Isaac, ’3’ de The Linn Youki Project, ’Núvols de plata’ de Xavi Lloses, ’Flors de joglaria’ de Xavier Baró, ’Mal Temps sobre la Mar’ de Albert Jordà y "Miralluny" de Oriol Ginestà.
He realizado el guión y ha actuado como rapsoda (con poesia propia) en las producciones de Ribermúsica: ’Des del miratge’ - Museu Agbar (2006), ’Mozart: Divertiments per a instruments de vent’ - Auditori Caja Madrid y ciclo “A l’estiu, música en viu” de l’Ajuntament de Piera (2006), ‘Halawa, dolcesa blava’ (pintures de David Hockney) en la Galeria Eude de Barcelona (2006) y en el poema escénico ‘La Ciència de la Fuga’ - Una propuesta disrubtiva a partir del Art de la Fuga de J. S. Bach a Santa Maria dins del Festival de Tardor Ribermúsica ‘07, al lado del actor Lluís Soler, el saxofonista Llibert Fortuny, el bajista Gary Willis, el pianista Joan Díaz, la trompetista Mireia Farrés y otros. 


Treballs com actriu i presentadora / trabajos como actriz y presentadora


Presentadora d’entrevistes en viu a “Fòrum Mistérico Fnac” (enlace AQUÍ) (2012-2013) i a “Espai per tu”, Granollers (enlace AQUÍ). He participat com a presentadora de l’entrega de Premis “Barcelona Associacions” de l’Ajuntament de Barcelona (Saló de Cent, 14 de maig de 2009), presentadora del congrés "El Arte de la Creación (más allá del secreto)" (Auditori Winterthur Axa, Barcelona, 29 i 30 de Novembre de 2008), protagonista del curtmetratge "Jazz thieves" (2007), reportera musical del programa FLASH! de la Xarxa de Televisions Locals (2006), protagonista dels videoclips "Esa chica rubia", de la banda El Chico con la espina en el costado (2005)  i “See you suen” del cantautor irlandés Barry O’Flaherty (2005). També he participat en el programa “Periodista accidental” de LOCALIA TV entrevistant a Gerard Quintana (2004). També he format part d'anuncis de Mc’Donalds, Donnetes, Paté Tarradellas o spot promocional de “la partida”, de Tv3. Contacontes per les biblioteques amb l'espectacle de poesia per a petits "Una caixeta sota el mar".

Presentadora de entrevistas en vivo en “Fórum Mistérico Fnac (enlace AQUÍ) (2012-2013) y en “Espai per tu”, Granollers (enlace AQUÍ) Presenté la entrega de Premios “Barcelona Associacions” del Ayuntamiento de Barcelona (Saló de Cent, 14 de mayo de 2009), y el congreso "El Arte de la Creación (más allá del secreto)" (Auditorio Winterthur Axa, Barcelona, 29 y 30 de Novembre de 2008). Como actriz, he protagonizado el corto "Jazz thieves" (2007) y los videoclips "Esa chica rubia", de la banda El Chico con la espina en el costado (2005), y “See you suen” del cantautor irlandés Barry O’Flaherty (2005). También he participado como reportera musical en el programa FLASH! de la Xarxa de Televisiones Locales (2006) y en el programa “Periodista accidental” de LOCALIA TV (2004), entrevistando a Gerard Quintana. También he formado parte de anuncios de Mc’ Donalds, Donnettes, Paté Tarradellas o el spot promocional de “la partida”, de Tv3. Contacuentos por las bibliotecas con el espectáculo de poesia para los más pequeños, "Una caixeta sota el mar".


Treballs a la ràdio i amb "veu en off"/ Trabajos en la radio y con "voz en off"


En aquest mitjà de comunicació he fet un camí de 17 anys. Directora i conductora d'"Els Nous Temps" a Cugat.cat (2012), del programa de poesia i música “Amb D de DO” a Ràdio 4 (2008-2009), guionista i productora del programa "Via Lliure", de Rac 1 (2004, 2008, 2009), directora, guionista i conductora dels programes nocturns i diaris “De Itaca a la LLuna” i “En el sospir d’una ploma” a Ràdio 4 (2004-2006), conductora del magazine diari “Una Ràdio al Sol” a Ràdio Balear Menorca ( 2004) i locutora de radiofòrmula a RocK Fm, Icat Fm, Cadena 100, Cadena Dial. Col·laboracions pel “Res a veure”, de Rita Marzoa d’Ona Catalana (2004) i locutora, i guionista de diversos programes a Ràdio Sant Cugat  (1995-2002). Veu en off dels spots promocionals de Joan Isaac i Els Pets, i del video promocional "Hospitalet de l'infant" (enllaç AQUÍ)

En este medio de comunicación he trazado un camino de 17 años. Directora y conductora del programa "Els nous temps" en Cugat.cat (2012), del espacio de  poesia y música “Amb D de DO” en Ràdio 4 (2008-2009), como guionista y productora del programa "Via Lliure", de Rac 1 (2004, 2008, 2009), como directora, guionista y conductora de los programas nocturnos y diarios “De Itaca a la LLuna” y “En el sospir d’una ploma” en Ràdio 4 (2004-2006), como conductora del magazine diario “Una Ràdio al Sol” en Ràdio Balear Menorca (2004) y locutora de radioformula en RocK Fm, Icat Fm, Cadena 100, Cadena Dial. Colaboradora en el programa “Res a veure”, de Rita Marzoa d’Ona Catalana (2004) y locutora y guionista de varios programas en Ràdio Sant Cugat  (1995-2002). Voz en off de los spots de discos de Joan Isaac y Els Pets, y del video promocional "Hospitalet de l'Infant" (enlace AQUÍ)Links: